Червоноград увійшов до числа міст, які будуть співпрацювати з інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень ІБСЕД

ЧЕРВОНОГРАД УВІЙШОВ ДО ЧИСЛА МІСТ, ЯКІ БУДУТЬ СПІВПРАЦЮВАТИ з ІБСЕД

ЧЕРВОНОГРАД УВІЙШОВ ДО ЧИСЛА МІСТ,

які будуть співпрацювати з Інститутом бюджету

та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД)

 

На двадцять третій сесії Червоноградської міської ради депутати проголосували за внесення змін до "Положення про громадський бюджет м.Червоноград", тим самим "осучаснивши" його. Тепер на черзі - конкретні кроки в реалізації цього проекту.

Нагадаємо: ідею громадського бюджету голова фракції "Об'єднання "САМОПОМІЧ" у Червоноградській міській раді, голова постійної депутатської комісії з питань бюджету Дмитро Фартушок привіз із Польщі, перебуваючи там з метою обміну досвідом. "Основна мета проекту полягає в тому, що громадяни можуть брати участь у розподілі бюджетних коштів при формуванні бюджету. Це є одним з елементів норм прямої демо­кратії, що покращить комунікацію між гро­мадою і місцевою владою", - стверджує він.


До речі, відповідно до внесених на недавній сесії змін, загальний обсяг громадського бюджету м.Червоноград становитиме: пілотний етап - у 2018 році не менше 0,2% затвердженого обсягу власних доходів загального фонду бюджету м.Червонограда; на регулярній основі - не менше 0,5% затвердженого обсягу власних доходів загального фонду бюджету м.Червонограда на той рік, у якому подаються пропозиції. Мешканці самі визначатимуть, на що витрачати ці кошти.
Завдяки наполегливій праці Дмитра Фартушка та секретаря міської ради Олександра Грасулова наше місто отримало можливість БЕЗКОШТОВНОГО використання електронної системи бюджету участі "Громадський проект" та супроводу його функціонування.


Окрім того, завдяки співпраці з Інститутом та Громадською організацією "Соціал Буст", консультанти організації проведуть безкош­товні тренінги, надаватимуть консультативну допомогу; проведуть організацію засідань робочих груп, нарад тощо для запуску проекту громадського бюджету в нашому місті.


Після підписання Меморандуму про співпрацю в рамках зазначеного проекту між міською радою, ІБСЕД та ГО "Соціал Буст" Червоноград потрапить до невеликої кількості успішних міст України, де мешканці матимуть змогу брати безпосередньо участь в розподілі бюджетних коштів на реалізацію пріоритетних проектів розвитку міста. Ця програма співпраці діє в рамках проекту "Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ - II) впровадження", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (АМР США).